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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  25/08/2004
Data da última atualização:  03/08/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MELO, I. S. de; SARDAGNA, A. A.; NASCIMENTO, R. dos S.
Afiliação:  ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; AIESSA ALVES SARAGNA, CNPMA; ROSELY DOS SANTOS NASCIMENTO, CNPMA.
Título:  Cytological aspects and scanning electron microscopy of conidia of Trichoderma stromaticum
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE CONTROLE BIOLÓGICO DE FITOPATÓGENOS, 8., 2003, Ilhéus. Anais... Ilhéus: Ceplac: Cepec, 2003. p. 140.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Vassoura-de-bruxa.
Thesagro:  Doença de Planta.
Thesaurus Nal:  Trichoderma stromaticum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162388/1/2004PL-16-Melo-Cytological-5072.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA5072 - 1UPCRA - DD2004.00012
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  17/02/2012
Data da última atualização:  18/04/2018
Autoria:  SOUZA, A. P. de; LEONEL, S.; SILVA, A. C. da.
Afiliação:  Adilson Pacheco de Souza, Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais; Sarita Leonel, Universidade Estadual Paulista, Departamento de Produção Vegetal; Andréa Carvalho da Silva, Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais.
Título:  Basal temperature and thermal sum in phenological phases of nectarine and peach cultivars.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1588-1596, dez. 2011
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Temperatura basal e soma térmica em fases fenológicas de cultivares de nectarineira e pessegueiro.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate basal temperature, thermal sum at different phenological stages, phenological phase duration, yield and seasonality of one nectarine and 14 peach cultivars, between 2006 and 2009. The considered phenological phases were: pruning-sprouting; sprouting-flowering, from swollen bud to open flower; flowering-fruiting, from petal fall to medium-sized fruit; and ripening. Minimum basal temperatures (Tb) obtained were: pruning-sprouting, 8°C, irrespective of the cultivars; sprouting-flowering, 10°C, except for 'Cascata 968', which required 8°C Tb; flowering-fruiting, 12°C, except for 'Oro Azteca', which required 14°C Tb; ripening, 14°C, except for 'Sunblaze', 'Diamante Mejorado' and 'Precocinho' with 12°C Tb. For most cultivars, the maximum basal temperatures were 30, 34, 34 and 28ºC for phases pruning-sprouting, sprouting-flowering, flowering-fruiting and ripening, respectively. 'Turmalina', 'Marli' and 'Tropic Beauty' showed average yields of 3,945.0, 3,969.3 and 3,954.0 kg ha-1, respectively, in 2009, while the nectarine 'Sunblaze' showed around 3,900 kg ha-1 in 2008 and 2009. The cultivars differed for their total cycle and for the accumulated thermal sums which varied, respectively, from 245 days and 1,881.4 degree-days for 'Oro Azteca', to144 days and 1,455.7 degree-days for 'Precocinho'.
Palavras-Chave:  Degree day; Graus-dia; Thermal unit; Unidade térmica.
Thesagro:  Prunus Persica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54435/1/46n12a02.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE52643 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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